SpanishDeutschEnglish
Over onze school

Manuel Antonio

Bocas Del Toro Contacteer ons

Fotogallerij

Wat onze studenten zeggen

Links

Home >> Bocas Del Toro >> Hoe te bereiken

VANUIT PANAMA CITY
Met het  vliegtuig
Dit is de makkelijkste en snelste manier om Bocas te bereiken. We bevelen deze route aan.
Zorg voor een internationale vlucht naar Panama City en neem dan een nationale vlucht naar Bocas del Toro. Na je aankomst in de Nationale Luchthaven Tocumen moet je, om naar Bocas te vliegen, eerst naar de Nationale Luchthaven Albrook, ongeveer 30 tot 60 mintuten van Tocumen. Mogelijk moet je overnachten in Panama City: er zijn verschillende middenklassehotels ($20-$40) nabij de Nationale Luchthaven Albrook.

Met de auto
Neem de Interamerican Highway tot Gualaca (404 km). Sla rechtsaf en ga tot het einde van de weg naar Chiriqui Grande (95 km), dan in Punta Peña, de weg naar Almirante, waar je de auto in een parking kan achterlaten in een parking. De wegen zijn in goede staat. Mooi zicht op de bergen.
Neem in Almirante een overzetboot Almirante/Bocas del Toro vaart enkel om 08:00  ($1 - 1.5 uur).

Met de bus
Neem een rechtstreekse bus vanuit Panama City naar Bocas del Toro, via Almirante, dit is mogelijk door de opening van een nieuwe weg. De bus vertrekt van Gran Terminal Nacional de Transporte dichtbij de Luchthaven van Albrook Marc RT. Neem in Almirante een overzetboot naar Bocas del Toro ($4 - 1/2 uur).
De overzetboot Almirante/Bocas del Toro vaart enkel om 08:00  ($1- 1.5 uur). 

Met de auto of de bus:
Neem in Almirante een overzetboot naar Bocas del Toro ($4 - 1/2 uur). De overzetboot Almirante/Bocas del Toro vaart enkel om 08:00  ($1- 1.5 uur).

VANUIT DAVID
Met de Auto
Neem de Interamerican Highway tot Gualaca (10 km). Sla dan linksaf en volg de weg naar Chiriqui Grande (95 km), vervolgens, in Punta Peña, neem de weg naar Almirante, waar je de auto in een parking kan achterlaten. De wegen zijn verhard en in goede staat. Mooi berglandschap.

Met de bus
Neem de bus aan Almirante in de stadsterminal.

Met de auto of de bus:
Neem in Almirante een overzetboot naar Bocas del Toro ($4 - 1/2 uur). De overzetboot Almirante/Bocas del Toro vaart enkel om 08:00  ($1- 1.5 uur).

VANUIT SAN JOSE - COSTA RICA
Met het vliegtuig
Nature Air bedient de eilanden met vluchten van/naar San Jose. In San Jose zijn verbindingen mogelijk naar overal ter wereld. De vluchtschema’s zijn in plaatselijke tijd. Passagiers moeten tenminste een uur voor vertektijd in de luchthaven zijn. Door druk verkeer bevelen we aan om reservaties ruimschoots op tijd te maken en de terugvlucht te laten bevestigen.

Met de auto:
Ga de grens over in Sixaola en rij dan door naar Almirante (35 km). De weg is in goede staat.

Met de bus
1) Neem een bus van Sankt Jose tot Changuinola ($ 10) Deze bus (Transporte Bocatoreño) vertrekt van het zelfde dat eind is als Panaline, in Sankt Jose, om 9:00 ben dagelijks. In Changuinola neem een bus of een taxi naar Almirante. Om Sankt Jose door bus terugkeren naar, Transporte vertrekt Bocatoreño iedere dag om 10:00 ben van het bussen eindpunt in Changuinola.

2) Als een alternatief neem om 06:00 ‘s morgens de “bus directo” naar Sixaola in de busterminal “Caribe” in San José ($ 10, waarschuwing: laat uw spullen niet onbeheerd achter!) We raden aan de bustickets op voorhand te kopen, aangezien, vooral in het weekend, de buszitjes erg gegeerd zijn.
Er zijn bovendien directe bussen om 10 uur ‘s morgens, 13:00 en 15:30, maar met deze bussen zal je niet op tijd zijn om de laatste watertaxi naar Bocas te kunnen nemen. Je kan evenwel halt houden in Limon of Puerto Viejo, daar de nacht overnachten en de volgende morgen je trip verderzetten.
Nadat je de Costa Ricaanse immigratie in Sixaola voorbij gegaan bent, steek dan de brug over naar Guabito, Panama. Ga ook hier bij immigratie lanas en neem vervolgens een taxi naar Almirante ($5/persoon). Onderweg passeer je Changuinola. In Almirante aangekomen kan je een watertaxi ($4) of een ferry (1 uur) naar Bocas nemen. Je ka nook een taxi ($5 per persoon wanneer gedeeld of $15-20 voor een enkeling) vanaf de grens naar de watertaxi buiten Changuinola nemen ($6).

Belangrijke opmerking:
Panamese banken zullen geen Costa Ricaans geld (colones) omwisselen


Costa RicaEl Paraiso Spanish School
Km 1, via Manuel Antonio, Manuel Antonio
Tel: + 506-2777-4681 Fax: + 506-2777-0568
Mail: P.O. Box 6350-317 Quepos, Costa Rica
Panama El Paraiso Spanish School & Bocas Caribbean Paradise Hotel, Ave. E & 6th Street, 20 m from the Bocas airport
Isla Colon, Bocas Del Toro
Tel: +507-757-9338, + 507-6902-1029
Emailescuela@elparaisoschool.com
Websitewww.elparaisoschool.com