SpanishDeutschEnglish
Over onze school

Manuel Antonio

Bocas Del Toro Contacteer ons

Fotogallerij

Wat onze studenten zegggen

Links

Home >> Manuel Antonio >> Hoe te bereiken

VANUIT  SAN JOSE:
Reisen naar Quepos/Manuel Antonio is gemakkelijk en kan op verschillende manieren gebeuren. Er zijn dagelijks vluchten met Sansa Airlines en Nature Air. Met de auto duurt de rit 3.5 uur of langer, afhankelijk van het weer en verkeer. De directe bus is trager en doet er ook een 3.5 uur over. Directe bussen vertrekken drie keer per dag vanuit het “Coca Cola” busstation in San Jose en zijn erg comfortabel. Er zijn ook indirecte bussen, maar we raden je aan enkel deze te nemen als er geen ander alternatief is. Ze maken immers geregeld stops en een rit kan algauw meer dan 6 uur duren.

Met een gehuurde auto
Alle belangrijke autoverhuurcentra hebben kantoren op de luchthaven en San Jose.

Vanuit San Jose of de luchthaven neem je de Pan-American Highway (noorderlijk) tot aan de bocht naar Puerto Caldera en Puntarenas. Deze afslag zal aan je rechterkant zijn, je kruist de highway en volgt westelijk richting kust. Wanneer je uit de bergen komt en de pacifische kust bereikt, volg je de borden richting Jaco en Quepos. Je zou Jaco Beach in zo’n 2 uur moeten bereiken, maar rij het stadje niet binnen. Vanuit Jaco is het steeds rechtdoor, maar de weg bevindt zich in tamelijk slechte staat. Let op voor gaten in de rijbaan!

Wanneer je Quepos bereikt, rij je de stad binnen via de laatste brug en sla dan links af naar de Avenida Central. Zo bereik je het hart van het stadje. Er zijn een aantal goedkopere accomodaties voor onderdak en veel bars en restaurants. Als je naar Manuel Antonio wil rijden, volg dan de Avenida Central, twee blokken verder tot je de hoofdbushalte bereikt. Sla aan het volgende kruispunt rechtsaf, dan de volgende links en volg dan de weg die je uiteindelijk, al slingerend, naar het strand en het Manuel Antonio Nationaal Park zal leiden.

Met het vliegtuig
Met het vliegtuig kan je vanuit San Jose hoofdluchthaven met de luchtvaartmaatschappij Sansa Quepos bereiken, terwijl Nature Air vertrekt vanuit de kleinere luchthaven Pavas. Het kost ongeveer $53 dollar voor een enkele vlucht en deze neemt ongeveer 25 minuten in beslag. De terminal van Sansa is ongeveer 100 m noordelijk van de hoofdluchthaven. Als je in de hoofdluchthaven aankomt en de verbinding wil maken naar Quepos, zal je de hoofdterminal moeten verlaten nadat je door de douane en de immigratiedienst bent gegaan. Als je veel bagage bij je hebt, neem dan een taxi en zeg de chauffeur dat hij je naar de Sansa terminal te brengt. Dit kost ongeveer een dollar. Als je liever te voet gaat, ga dan naar de hoofdweg rechttegenover de luchthaven waar de bushalte is. Sla linksaf en ga rechtdoor. Wandel ongeveer 5 minuten of iets verder dan een voetbalveld tot je een brandweerstation voorbij bent gegaan. Aan je linkerkant zou je een parking moeten zien en op het einde hiervan is de Sansa terminal. Koop je ticket aan de desk.

Met de bus
De bus naar Quepos vertrekt in San Jose aan het hoofdbusstation Coca Cola. De Coca Cola is het mekka voor tasjesdieven. Het is belangrijk je ogen open te houden en goed op je spullen te letten. Recht tegenover waar de bussen halt houden is een kleine overdekte markt. Het kantoor van de busmaatschappij is hier binnen, in de noordwestelijke hoek. Je moet je ticket op voorhand kopen en dit kost je zo’n $5. Wanneer je van plan bent op vrijdag of zondag af te reizen, moet je zeker je ticket ruimschoots op voorhand kopen om zeker te zijn van een zitplaats. De bus vertrekt dagelijks in San Jose om 06:00,12:00,18:00  en 19:30. http://www.monteverdetours.com/transport/public_bus_schedule.htm

De bus service tussen de hoofdbushalte van Quepos en het nationaal park vertrekt elk half uur van 05:00 ’s morgens tot 10 uur ’s avonds en kost minder dan $0.25US.

Privévervoer El Paraiso
Verhuur ons kiezen u op van de Juan Santa Maria Internationale luchthaven in San Jose en breng u rechtstreeks naar uw bestemming.

Privébusvervoerbedrijven
Transportation Costa Rica
- Easy Rider - Grey Line Costa Rica


Costa RicaEl Paraiso Spanish School
Km 1, via Manuel Antonio, Manuel Antonio
Tel: + 506-2777-4681 Fax: + 506-2777-0568
Mail: P.O. Box 6350-317 Quepos, Costa Rica
Panama El Paraiso Spanish School & Bocas Caribbean Paradise Hotel, Ave. E & 6th Street, 20 m from the Bocas airport
Isla Colon, Bocas Del Toro
Tel: +507-757-9338, + 507-6902-1029
Emailescuela@elparaisoschool.com
Websitewww.elparaisoschool.com