SpanishDeutschEnglish
Over onze school

Manuel Antonio

Bocas Del Toro Contacteer ons

Fotogallerij

Wat onze studenten zeggen

Links

Home >> Bocas Del Toro >> Activiteiten, Cultuur

Snorkelen
De beste manier om snel en efficiënt bij de duik- en snorkelsites te raken is een tour te nemen. De standaardtrip wordt door bijna alle touroperators uitgevoerd en is fantastisch voor zowel duikers als snorkelaars. De tour gaat naar Dolphin Bay om dolfijnen te zien, dan naar Coral Cay, waar koralen te zien zijn of te duiken met micro-organismen; dan gaat het verder naar Red Frog Beach om te surfen en een laatste mogelijkheid om te snorkelen rond de mooie koralen in Hospital Point of te duiken rond een scheepswrak. Snorkelmateriaal is inbegrepen, maar check de kwaliteit voor je de kaai verlaat
Prijs:22 US

Surfen:
Bezweer de golven op één van de surflocaties op het hoofdeiland, Isla Colon of op de omringende eilanden die slecht een korte bootrit verwijderd zijn. Lessen en surfplank zijn in een lokale surfshop verkrijgbaar.
 Arrow
Bezoek onze pagina van Spaans en Surf programma

Scuba duiken:
Bocas del Toro is bekend als één van de mooiste vlekken in en rond Panama. Bocas del Toros is een reeks kleine eilanden die door glasheldere wateren, bloeiende ertsaders en niet vele mensen omringen. Welke betere plaats om scuba-uitrusting duik of het snorkelen te gaan? Een aantal van de populairst duikt plaatsen: De Rots van de tijger, kruipt cay, het Punt van het Ziekenhuis, Cays Zapatilla Holen, chica Ola.
   Arrow
Bezoek onze pagina van Spaans en Duik programma

About Panama

 • Kajak:
  -
  Enkele kajak...... $3 voor één uur, voor één halve dag $10, $ 18 pro één dag
  -Dubbele kajak ....$5 voor één uur, voor één halve dag $20, $25 pro één dag
     Arrow
  Bezoek onze pagina van Spaans en Avontuur programma

   

 • Fiets huren: $ 2 voor één  uur, $7 vier uur,$10 voor één dag, $40 week.

    Bezoek aan het Indianendorp
  In de archipel van Bocas del Toro zijn er verschillende gemeenschappen van ngobe Indianen. Deze gemeenschappen zijn, op het Bastimentos Eiland: Quebrada Sal en Bahia Honda; op San Cristobal: San Cristobal, Bocatorito en Valle Escondido; op Solarte: Solarte; op Popa: Popa 1, Popa 2 en Isla Tigre; op Cavo Agua: Cavo Agua. Als je geïnteresseerd ben in de Indiaanse cultuur is het misschien een goed idee om San Cristóbal, Popa 2 of Quebrada Sal, waar elke local je wel iets over hun gemeenschappen en gebruiken kan vertellen.
  Hoewel ze niet voorbereid zijn op toeristen, ontvangen ze elke bezoeker hartelijk.

  Surfen
  De sites van Bastimentos zijn minder bezocht door surfers. De eerst twee stranden zijn goed om te surfen, maar zijn minder makkelijk te bereiken: per boot vanaf Bocas als het weer het toelaat, of per boot naar Bastimentos en dan een wandeling van 15 minuten naar de andere kant van het eiland om op het eerste strand te geraken. De trip per boot duurt ongeveer 15 minuten. De derde site, op het eiland Carenero is even gevaarlijk als The Dump, met veel koraalriffen dicht bij de golven.


  De omgeving ontdekken

  Je tour met de wagen begint in Bocas del Toro stad. Je hebt de keuze in twee routes. De eerste route brengt je langs de kust, met een uitzicht op de openzee en dagzomende aardlagen. Verder zijn er kleine stranden en heuvels met typische boerderijen te bespeuren. Het woud is immer aanwezig tot je aankomt op het prachtige strand van Bluff, kenmerkend voor de oranje kleur van het zand. Dit is zeker een leuke plek om je dag al zwemmend, surfend en zonnend door te brengen. Misschien zie je ook wel witgezichtaapjes. Let wel op voor de soms ruwe zee. Het strand Bluff is ook gekend voor het nestelen van schildpadden. Hier werken ‘s nachts groepen voor het behoud van deze diersoort door de nesten en schildpadden voor roofdieren te beschermen. De activiteit staat open voor toeristen. Je kan ook kiezen voor de tour naar Bocas del Drago, waar een zandstrand is met koraalriffen, die voor snorkelaars interessant kunnen zijn. Slechts een vijftal minuten hier vandaan ligt Swan Key, waar er een instituut is ter bescherming van de vogels. Tijdens de terugkeer kan je stoppen in het midden van het eiland om een bezoek te brengen aan Bats Cave..

  • Het eiland Colon en Bocas stad
   Op het eiland Colon waar de stad Bocas del Toro gesitueerd is, is er veel te zien. De Caraïbische architecteur die deel uitmaakt van de regionale cultuur, is het eerste wat je zal opvallen. In het binneland zijn er bossen, rivieren, kreken en overblijfselen van een ooit overvloedige fauna en flora. Kenmerkend voor de kust zijn de koraalriffen, mangrovewouden, rotsformaties en zeevogels.
   Bocas del Toro is een stad met karakter. Een wandeling door de hoofdstraat (3de) of in de zijstraten is alsof je teruggaat in de tijd. Een verleden dat op sommige momenten schitterend was, op andere dan weer decadent...triestig. De architecteur van de oudere woningen, met hun Caraïbische stijl, maakt deel uit van de identiteit van Bocas.

  • Zapatillas Key
   Deze twee mooie eilanden zijn gesitueerd op een koraalplatform dat -naar de open zee toe - gekenmerkt wordt door de brandingsgolven die gevormd worden door het breken van de golven op het rif. Zapatillas Keys ligt in het Bastimentos Island Nationaal Marine Park. Het staat bekend voor zijn prachtige stranden, kristalhelder water, koraalriffen en kleine, schaduwrijke bossen. Ze zijn genoemd naar een vrucht: de zapatila. Het westelijke eiland, Zapatillas Miner is de occasionele basis van wetenschappers die de groene marineschildpadden bestuderen. Deze en nog andere soorten schildpadden leggen tijdens het broedseizoen hun eieren op deze stranden. Op Zapatillas Major is er een Park Rangers Instituut, geleid door INRENARE (Instituto Nacional de Recursos Naturales Renovables), een agentschap van de regering ter berscherming van de natuurlijke bronnen..

  • Swan Key en Bocas del Drago
   Toen Christoffel Columbus vanuit Costa Rica in Panama aankwam, was Bocas del Drago de eerste plaats die hij bezocht en gaf hem deze naam. Hij bereikte deze Admiral Bay (of door de Indianen Cerabaro of Zerabora genoemd) via het kanaal dat het hoofdeiland met het Columbus Eiland verbindt. Vandaag de dag is deze archipel een toeristische attractie. Hier vind je prachtige stranden en schaduwrijke paden om te wandelen. De koraalriffen zijn een must voor elke snorkelaar.

  • Hospital Point
   Hospital Point is een gesloten en kleine plek met een grote diversiteit aan attracties. Toeristen kunnen hier duiken en snorkelen in het nabijgelegen rif of uitrusten op het beschermde strand. Er is ook mogelijkheid tot wandelen begeleid door een locale gids, die je op de kleine, kleurrijke maar ook giftige kikkers kan wijzen. Hospital Point was de plek waar in 1899 het hoofdhospitaal van de United Fruit Company gebouwd was, maar deze werd in 1920 overgeplaatst naar Almirante (vasteland).

  • San Christobal Eiland
   Het eiland van San Cristobal neemt een belangrijke plaats in van de sector Admiral Bay. De plek is, van de gehele baai, het meest bezocht door dolfijnen.Er zijn ook drie belangrijke Indiaanse dorpen op dit eiland: San Cristóbal, Bocatorito en Valle Escondido. San Cristóbal is één van de meer belangrijke plaatsen in de regio met elektriciteit (generator), openbare telefoons en een lagere school. Bocatorito en Valle Escondido zijn van kleinere omvang.

  • Het eiland Bastimientos en het Nationaal Maritiem Park
   Het Maritiem Park bestaat uit de centrale sector van het eiland Bastimentos, Zapatillas Keys, het omliggende water en de mangroves in het zuiden van het eiland. Long Beach (strand) in het Noorden van dit eiland concurreert met de stranden aan de keys (rif) door hun grote en wilde pracht. Hier nestelen zich schildpadden tijdens de maanden april tot oktober. De plek is echter niet makkelijk toegankelijk, zowel via de zee of het land door sterke golven en het feit dat het woud tot tegen het strand komt.

 • Costa RicaEl Paraiso Spanish School
  Km 1, via Manuel Antonio, Manuel Antonio
  Tel: + 506-2777-4681 Fax: + 506-2777-0568
  Mail: P.O. Box 6350-317 Quepos, Costa Rica
  Panama El Paraiso Spanish School & Bocas Caribbean Paradise Hotel, Ave. E & 6th Street, 20 m from the Bocas airport
  Isla Colon, Bocas Del Toro
  Tel: +507-757-9338, + 507-6902-1029
  Emailescuela@elparaisoschool.com
  Websitewww.elparaisoschool.com